Tuesday, June 7, 2016

Canning Boston Brown Bread



Boston Brown Bread is a steamed bread, not baked. Since I want 
to can it, I use a pressure canner, which also speeds up the 
process considerably. Here's how to do it.

1 cup flour
1 cup corn meal
1 cup rye meal
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
2 cups milk
1/2 cup molasses
1 cup raisins

Mix dry ingredients. Add milk, molasses,and raisins and beat 
well. Spoon into 4 greased wide mouth pint jars, filling jars 
only 1/2 full. Put lids and rings on LOOSELY. Place jars in 
pressure canner and steam for 20 minutes. Close petcock and 
process for 25 minutes at 10 pounds pressure. Remove jars from 
canner and immediately tighten lids. Jars will seal as the 
bread cools. 

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to stop by and read my Blog. I would appreciate your comments, either positive or negative, so that I may be able to better improve the site. So please do take a moment to leave your thoughts and comments in the Comments Section, thank you and Happy Homesteading.